De Damen Raceroei Regatta, harde wind, zon, wolken, regen, lekkere pasta, koffie, krabben, klapjes, strijkjes, puike boten, omgaande boten en heel veel hard roeien – de Willem Alexanderbaan liet zich afgelopen weekend van zijn mooie en verraderlijke kant zien! Vele wedstrijden hadden te kampen met een sterke wind die tijdens het weekend schuin van voren kwam, bij de start leidde dit tot 8’en die elkaar elkaar als domino’s van links naar rechts meenamen, 4’en die in andermans baan vertrokken en in een enkel geval de ander liet omslaan. Het was geen wedstrijd voor de lichthartige.

Ook bij onze wedstrijd speelde de wind parten tijdens de start. De boot van Orca en Laga lagen bij het startvlot dwars op de baan, wij lagen weer schuin de andere kant op en zo had elke ploeg problemen. De mobo’s van de kamprechters moesten er bij sommige aan te pas komen om weer recht te liggen, veel krabben, verkorte startprocedure en de DEj 4+ A-finale kon van start.

Onze dames waren snel weg, pakte de derde positie in het veld en bouwden door. Het leek erop dat de volgende 1500 meter een uiterst spannende zouden worden waar we boord aan boord zouden strijden met de snelle ploegen in het veld. De dames spande zich maximaal in, de golven en de sterke wind trotserend. Het was een zware wedstrijd – later zou voor sommige blijken een ware slijtageslag – die werd beëindigd met een zesde positie.

Zondag was het weer de beurt onze dames. De zon verschool zich achter de wolken, jammer genoeg deed de wind dat niet. Deze blies weer met volle kracht over de WAB. In de voorwedstrijd startte twee tweedejaars dames ploegen, de A-finale zou daarom een moeilijk te behalen opdracht worden. De dames gingen er vol voor, er werd goed gestart en het lukte de dames om de B-finale te bereiken. Deze werd vervolgens niet gestart door het uitvallen van Gyas die zich hadden kapot gevaren in de voorgaande wedstrijden. De A-finale ontknoopte zich tot een spannende eindsprint tussen de twee tweedejaars ploegen van Aegir en Argo, Argo besloot deze winnend met nog geen seconde verschil.

Het was weer een vermakelijk weekend en we kijken uit naar Westelijke Regatta die weer op de WAB zal plaatsvinden!