Afgelopen weekend vond de Damen Raceroei Regatta en NK-Groot plaats!

ZATERDAG
Op zaterdag zijn de EJD en Lianne samen met Florentine Timmenga in alle vroegte van start gegaan in de eerstejaars- en development klassementen. Lianne en Florentine zijn knap 4e geworden in hun voorwedstrijd. De EJD is knap 1e geworden in hun eerste race van het weekend. Dit betekend dat er twee A-Finales mochten worden gestart in de middag!! Na een lange pauze was het eerst de beurt aan de EJD die in een hele spannende race als 5e over de finish zijn gekomen. Het was een goede race met een mindere start die gedurende de race zeker goed is gemaakt. Vijf van de zes boten zijn binnen een bootlengte gefinisht dus wat waren ze dicht bij nog een overwinning!! Hierna was het de beurt van Lianne en Florentine in de a-finale van het development klassement. Zij hebben een hele sterke race gevaren en hebben heel hard gevochten met Dudok, Gyas en Argo. Ze zijn uiteindelijk als zevende gefinisht.

ZONDAG
Zondag is Jose als eerst in de Bonds8+ van start gegaan in de Elite (NK) veld. Zij hebben met overmacht de voorwedstrijd gewonnen, en zo een van de middelste banen in de finale veroverd. Hierna mocht de EJD voor de derde keer dit weekend de baan over in het beginnelingen veld. Ze hadden een hele goede start en hebben vanaf de start de rest van het veld achter zich gelaten en de race na de 1000 meter in eigenhanden genomen en hebben net als José een middelste baan in de A-finale veroverd. Als laatst was het de beurt aan Robin en Isa die in de voorwedstrijd van het beginnelingen veld in de dubbel2 hebben laten zien dat ook zij in de race zijn voor een beginnelingen-blik! Met harde wind mee hebben zij een hele goede voorwedstrijd gevaren en zijn net als José en de EJD als 1e over de finish gekomen!! Op zondag middag werden er door al deze goede prestaties drie a-finales gevaren wat echt super vet is!!

Na een lange rustpauze was het om 16:15 eerst tijd voor de finale van het NK veld van José in de Bonds8+! Ze hebben een hele vette race gevaren waarin de onder-de-23-acht van de bond en Nereus nog een gooi naar de titel deden maar de Bonds8+ bleek toch een maat te groot voor deze boten en hiermee heeft José een eerste plek en gouden medaille behaald!! Waar we natuurlijk super blij mee zijn! Na dit succes was het de beurt aan Isa en Robin in hun a-finale! Ze waren lekker weg uit de start maar kwam helaas net iets te kort om de finale te kunnen winnen! Ze hebben wel heel hard gestreden en ik met heel trots op de races die deze meiden afgelopen zondag hebben gevaren!! Als laatst was het aan de EJD om zich te bewijzen in de a-finale van het beginnelingen veld!! Ze meiden hadden een hele sterke start en lagen boegbal aan boegbal met Laga tijdens de eerste 1000 meter. Na 1500 meter kwam helaas Okeanos heel erg hard opzetten en liep Laga net wat weg bij de meiden waardoor ze helaas als 3e maar wel in een Pelargos-record zijn geëindigd. Ook de EJD heeft heel hard gestreden en ik ben hier ook zeker erg trots op!

Ik ben erg blij met alle resultaten die behaald zijn afgelopen weekend en kijk erg uit naar de NSRF-slot wedstrijden die al over twee weken zijn zullen plaatsvinden. Hier gaan we voor de kers op de taart op van het wedstrijdseizoen!!

Hieronder een overzicht met alle uitslagen deze zijn ook de vinden op TIMETEAM (klik hier):

Ploeg

Veld

Tijd

Positie

EJD’19

DEj8+ – VW

07:21,43

1e

MGD’19

DDev2x – VW

07:51,86

4e

EJD’19

DEj8+ – FA

06:58,54

5e

MGD’19

DDev2x – FA

07:49,84

7e

José

DE8+ – VW

06:15,53

1e

EJD’19

DB8+ – VW

06:56,41

1e

MGD’19

DB2x – VW

07:55,42

1e

José

DE8+ – FA

06:08,85

1e

EJD’19

DB8+ – FA

06:51,94

3e

MGD’19

DB2x – FA

07:54,25

4e