Het is je moeilijk voor te stellen, aangezien nu we in het midden van de gure wind en kille regen zitten, alsof de WinterWedstrijden om de hoek staan. Maar afgelopen weekend hadden we het veel beter te verduren, genietend van het zonnetje langs de Bosbaan. Het was een weekend waar de zonnebrand gul werd gesmeerd, hele suikerbroden werden verorberd en gratis ijsjes werden uitgedeeld als verfrissing.  

Waar het langs de kant dus een en al genieten was, was het op het water soms een wat taaiere hap. Ondanks het heerlijke weer, stond er nog een aardig windje wat zorgde voor wat onstuimig water. En dat op de Bosbaan?!? Voor de meeste roeiers was dit de eerste keer een 2000m in deze samenstelling, wat ervoor zorgde dat niemand echt wist wat zij konden verwachten.  

De wedstrijden waren stuk voor stuk erg spannend, wat erg leuk was om te zien. Tot op de 1500m kon er nog steeds niks zinnigs gezegd worden over de uitkomsten, behalve in het DDev2x veld. Asopos & Phocas lag hier toen namelijk al een seconde of 5-15 op voor de rest van het veld. Toch blijkt dat je – net als met wielrennen – nooit te vroeg moet juichen, want tot de eindstreep kan er nog van alles gebeuren. Asopos slaakte een grote snoek, die die voorsprong weer wegnam, wat alle boten (m.u.v. Phocas) weer dichter bij elkaar bracht. Lise & Lynn gingen Asopos voorbij, maar Nereus 2 was nog net een slag te ver. Met een mooie vijfde plek kwamen de dames over de finish.  

Bij de Heren 2x was het precies andersom gegaan als bij de Dames 2x. Melle & Jurgen lagen op de 1500m op een mooie eerste plek, tot het water te onstuimig werd. De benodigde snoekjes werden geslagen, en we hebben er zelfs Knorsity mee gehaald, wat ook een prestatie is. Ondanks dat de eindsprint wat rommelig was, hebben de heren het enorm goed gedaan in de eerste 1500m van de race en hebben zij concrete punten om aan te werken voor de volgende wedstrijd!  

Je zal het niet raden, maar ook in het volgende veld was het erg spannend: het lichte dames 2x veld. Skadi, Okeanos, Aegir en onze combinatieploeg waren allemaal erg gewaagd aan elkaar. Waarbij zowel zaterdag als zondag Skadi aan het langste eind wist te trekken, met een klein verschil van 0,88 seconde op Laura en Leonoor.  

Tot slot startte Thijs in de skiff, waar hij vlot weg startte en dit goed vast hield. Helaas had ook hij wat last van het onstuimige water, wat ook een paar snoekjes met zich meebracht. Wel pakte hij het daarna weer goed op, en voer een steady wedstrijd. Met een eindtijd van 07:42,03 eindigde hij op een goede vierde plek.  

Tot slot hebben zowel Jurgen & Melle, als Laura & Leonoor een recordtijd gevaren in het Heren 2x en Lichte Dames 2x veld! Daarbij hebben de lichte dames zelfs een snellere tijd dan de huidige Dames 2x tijd! Zouden beide ploegen hun eigen records dit seizoen nog een keer verbeteren?  

Ploeg Veld Race Tijd Positie 
Zaterdag 13 april 
MGZ ‘24 HB 1x Voorwedstrijd 2 07:42,03 4e 
MGD ‘24 DDev 2x Voorwedstrijd 2 08:18,58 5e 
MGZ ‘24 HDev 2x Voorwedstrijd 2 07:13,72 5e 
MGLD ‘24 LDDev 2x Voorwedstrijd 3 07:36,82 1e 
MGZ ‘24 HDev 2x B-finale 07:19,70 5e 
MGLD ’24 LDDev 2x A-finale 07:27,66 2e 
Zondag 14 april 
MGZ ‘24 HG 2x Voorwedstrijd 2 07:13,87 4e 
MGLD ‘24 LDG 2x A-finale 07:30,34 3e