Het weekend werd afgetrapt door Lola en Laura. In het DDev2x veld startten ook zij het kortebaanseizoen en met een tijd van 08:38,09 waren ze slechts 1 seconde verwijderd van de A-finale. Nota bene hun directe tegenstander Triton was net eerder over de finish. Hoewel de meiden baalden was het een sterke voorwedstrijd en een mooie prestatie. Hierna was het wachten geblazen tot de B-finale en uiteindelijk zijn ze hier als laatste gefinisht met een tijd van 08:30,69. 

Na de zonnige zaterdag met de mooie resultaten van de MGD, was het zondag toch een tikkeltje somberder. Maar niet getreurd, want we mochten de dag beginnen met een voorwedstrijd van Lola en Laura. Zo zouden ze eerst starten tegen een dame uit de Dames Vier van Skadi, maar die had zich last-minute toch nog teruggetrokken. Dat maakte voor een spannende voorwedstrijd die de dames krachtig hebben afgemaakt. 

Vervolgens was het best een tijd wachten tot de B-finale, maar dat was een mooie afsluiter van de dag. Ze startten krachtig weg en vanaf het begin was het een boegbal aan boegbal finale waar de spanningen hoog opliepen. Een cluster van boten waar elke haal telt en elke haal ze verder brengt. Na hun mooie start, wisten de dames goed door te zetten en te strijden met de andere ploegen. Totdat het tijd was voor de eindsprint, waar ze het laatste beetje kracht en energie eruit wisten te halen. Door deze sterke laatste halen van de dag, wisten ze de dubbeltwee van Nereus er op het laatste moment toch uit te trappen. Daardoor hebben ze het mooie resultaat van 3e in de B-finale neergezet. 

Dit weekend was het ook aan onze EJZ om een goede “fly and die” wedstrijd te varen. Voor hen was dit namelijk een extra wedstrijd om buiten het klassement om te starten en nog wat extra wedstrijdervaring te krijgen. 

Door de weinig inschrijvingen in het veld, hebben ze alleen de A-finale moeten varen. Met tegenstanders die al voor het tweede jaar wedstrijdroeien, en een Aegir boot met 2 mannen die de Oude Vier zijn gestart, leek het ven tevoren een taai veld om in te starten. Totdat onze heren weg startten met de fly-and-die mentaliteit en per 500 meter steeds meer ruimte wisten te creëren met de tegenstanders. 

Uiteindelijk wisten de mannen die snelheid en kracht goed vol te houden en Laga en Skoll/Skadi goed achter zich te laten. De Oude Vier mannen van Aegir bleken toch te sterk, maar onze EJZ heeft een mooie 2e plek bemachtigd dit weekend. 

Terugkijkend was het een erg mooi wedstrijdweekend waarin MGD heeft laten zien dat ze veel in huis hebben en nog veel moois zullen laten zien dit seizoen. EJZ heeft dit weekend goed gebruik kunnen maken van de extra wedstrijdervaring. 

Veld Ploeg Race Tijd Positie 
Zaterdag 
DDev2x MGD’23 Voorwedstrijd 8:38.09 3e 
DDev2x MGD’23 B-Finale 8:30.69 6e 
Zondag 
DB2x MGD’23 Voorwedstrijd 8:14.23 6e 
HG4+ EJZ’23 A-finale 6:49.66 2e 
DB2x MGD’23 B-Finale 8:07.40 3e 

 

Na deze mooie wedstrijd op de Bosbaan, is het door naar de volgende, de Hollandia! Ook volgend weekend zijn we weer op de Bosbaan te vinden met alle eerstejaarsploegen, MGD in de dubbeltwee en Alma in de skiff. Tot volgend weekend!