Afgelopen weekend vond de Asopos Najaarswedstrijden plaats. Befaamd vanwege het feit dat dit de allereerste keer is dat de eerstejaars leden die net klaar zijn met de afroei meekunnen doen aan een wedstrijd. Daarnaast is deze wedstrijd het eerste moment waar de krachten van de voorselecties worden gemeten en natuurlijk ook onderdeel van de Najaarsbokaal. 

Er is deze wedstrijd weer erg hard gevaren en zelfs getaart! Bij dezen nogmaals gefeliciteerd dames van de voorselectie in de 4+. Voordat we het verder gaan hebben over de winst van deze dames. Eerst meer over onze kersverse eerstejaars booten. In totaal zijn er 8 C4 ploegjes gestart dit weekend. 4 dames en heren respectievelijk. Alle ploegen hebben het enorm goed gedaan! Ondanks de vroege meldtijd en het soms nog wat onwennige in de Bowa klimmen en riggeren konden alle ploegjes optijd en wel het water op. Daar zijn goede resultaten behaald. Zowel de damesploeg Pelargos 3 als de herenploeg Pelargos 2 hebben de kwartfinales bereikt. 

De ouderejaars en voorselectie boten hebben ook goede prestaties neergezet. Prowst in de dubbel twee en de heren wedstrijd voorselectie in de vier met. Na goede races in de voorwedstrijden bereikte zij allebei de A-finale. Met tijden van 08:51,52 (4e) en 08:01,70 (5e) respectievelijk hebben beide de Bosbaan goed onveilig gemaakt en allebei spannende wedstrijden gevaren. Op zondag zijn deze resultaten doorgezet de dames van de wedstrijd voorselectie in de acht hadden in hun voorwedstrijd een spannende spar met de voorselectie acht van Proteus, maar hadden helaas net een boot die een achtste bootlengte tekort was, maar hebben met 08:01,49 (6e) toch een prima resultaat neergezet. Tenslotte nog de race van de dames 4+ voorselectie. Zij hebben na het neerzetten van de snelste tijd in hun veld in de voorwedstrijden alvast indruk gemaakt op de competitie en kwamen bijna vijftien seconden voor de nummer twee binnen. De goede resultaten werden doorgezet in de A-finale. De gehele race lagen de dames vooraan. Na de 1000 meter probeerde een ploeg van Asopos meerdere keren om voorbij te komen, maar de dames pareerden deze pogingen om zodoende met een tijd van 08:31,85 als eerste over de finish te komen. Hiermee behalen de dames de eerste taart van dit verenigingsjaar en van deze onwijs trotse Competitie Commissaris. Hopelijk zie ik jullie allemaal bij de taartenhap van 8 november om dit te vieren.  

De uitgebreide resultaten zijn via Time-Team te vinden.