Afgelopen weekend vonden de 48ste Asopos Najaars wedstrijden plaats. Ondanks de regen en de kou vond ik het een ontzettend geslaagd weekend. Voor mij was dit de eerste wedstrijd als composaris, ook best een beetje spannend.

Op zaterdag begon de dag al vroeg. Er zouden die dag 3 onervaren C4 boten van Pelargos gaan starten! Iedereen was keurig op tijd en ook best een beetje zenuwachtig. De voorwedstrijden gingen goed en uiteindelijk had iedereen een herkansing. Tijdens de herkansingen ging de ploeg met Paul Vriend, Tijd van den Boom, Mick Hagoort en Robert Trentelman hard! Ze werden eerste in de herkansing en plaatste zich daarmee in de kwart finale! Voor de andere 2 Pelargos boten hield het helaas op in de herkansing maar iedereen bleef wel kijken en elkaar aanmoedigen! Dat vind ik echt super leuk om te zien!

Ook de kwart finale ging goed! Ze moesten bij de eerste 2 komen om zich te plaatsen voor de halve finale en ook dit is gelukt! Uiteindelijk zijn de mannen 5e geworden in de halve finale wat helaas niet voldoende was voor een finale plek maar het is wel een resultaat waar de mannen ontzettend trots op kunnen zijn! Ze zijn uiteindelijk 15e van de 133 startende mannen ploegen geworden!

Ook de mannen in de ervaren 4+ gingen starten. Voor Jasper en Ugo was dit hun eerste wedstrijd in een gladde boot, ontzettend spannend dus! In de voorwedstrijd moesten de mannen bij de eerste 3 horen om zich te plaatsen in de A-finale. Dit hebben ze gedaan! Later op de dag moesten de mannen hun A-finale gaan varen. Het was een goede race met een hele goede eindsprint! Ook in de A-finale zijn de mannen als 3e geëindigd. Een resultaat waar ze heel erg trots op mogen zijn!

Zondag was het de beurt aan de meiden om te gaan roeien. Als eerste startten er 5 ploegen in het dames onervaren C4+ veld. Ze deden het ontzettend goed ondanks dat iedereen toch best een beetje zenuwachtig was. De ploeg van Laura Tenhagen, Sophie Adriaansens, Marlinde Bulsink en Nina Dorigo werden zelfs eerste in de voorwedstrijd! Dit betekende dat zij zich direct plaatsten voor de kwart finale. ‘s Middags moesten de meiden zich opmaken voor de kwart finale. Ze moesten als eerste finishen om door te kunnen naar de halve finale. Dit is helaas niet gelukt maar alsnog hebben de dames een resultaat neergezet waar we heel erg trots op kunnen zijn. De andere vier ploegen strandden in de herkansingen maar ook zij hebben resultaten neergezet waar ze ontzettend trots op mogen zijn.

Na alle voorrondes van de DonervC4+ wedstrijden was het de beurt aan Judith, Lisa, Sanne, Emilie en stuur Aliyah. Zij hebben twee weken lang met elkaar in de viertakt getraind om een zo goed mogelijk resultaat op de Asopos Najaars neer te zetten. Net als alle andere tegenstanders in de voorwedstrijd, wisten zij niet hoe ze niet in het veld lagen. Na het startschot kwamen ze goed weg en lagen ze op de eerste 500 meter vooraan in het veld. Ondanks de wind hielden ze dit goed vol en liepen ze uiteindelijk 15 seconden uit op de nummer twee.

In de middag was het tijd voor de finale. Van tevoren wisten ze dat dit een spannende wedstrijd zou worden, aangezien de tijd snelste 25 seconden voorliep op de dames. Net als de voorwedstrijd verliep het eerste deel van de race wat chaotisch, maar pakten zij dit goed op en eindigden na een harde eindsprint toch net op de derde plek. Dit is een resultaat om ontzettend trots op te zijn!

Ook de dames ervaren C4+ hebben het ontzettend goed gedaan! Ze hebben een hele goede voorwedstrijd gevaren en zijn uiteindelijk als eerste over de finish gekomen! Dit betekend dat zij zich geplaats hebben voor de A-finale. Een hele mooie prestatie van de dames!

Ook Carlijn en Lianne hebben een hele goede race gevaren in de twee zonder. Voor hen was dit ook de eerste wedstrijd in de 2-. Ze kwamen goed uit de start en lagen eerste. Uiteindelijk zijn ze als 2e over de finish gekomen wat echt super goed is. Ze kijken zelf met een goed gevoel terug op de race en hebben er veel van geleerd.

Zoals ik aan het begin al zei, vond ik het ook best een beetje spannend. Maar uiteindelijk ging het weekend heel goed! Ik vind dat we als Pelargos ontzettend trots op onszelf mogen zijn als we kijken naar wat we dit weekend hebben neergezet. Mensen hebben hard geroeid, er waren veel mensen op de kant om elkaar aan te moedigen en er hing een goede sfeer!

Al met al vond ik het dus een ontzettend geslaagd weekend en ik kijk uit naar wat er nog komen gaat.

Privacy Preference Center