Nabeschouwing Asopos najaars 2019

Afgelopen weekend zijn we met super veel leden naar Amstelveen afgereisd om mee te doen met de Asopos Najaars. Hier konden de nieuwe eerstejaars leden laten zien waar zij afgelopen tijd voor hebben getraind. Verder hebben ook veel ouderejaars mee gedaan om te laten zien wat ze in huis hadden. We waren dit weekend met maar liefst 16 ploegen aanwezig en hebben in totaal 32 keer een wedstrijd mogen starten. Dit is een record voor Pelargos en daar mogen we als Pelargos best wel trots op zijn! Dit zegt maar weer dat we als Pelargos aan het groeien zijn en dat is super mooi om te zien.

Zaterdag
Pelargos was op zaterdag erg vroeg aanwezig. De eerste dames stonden al om half 7 op de baan om de eerste boten op te riggeren. Ondanks deze bizar vroege meldtijden stonden veel dames te springen voor hun eerste wedstrijd. Door de vele inschrijvingen gingen beide voorwedstrijden alleen de nummer 1 van de 6 door naar de kwartfinale. Dit was ondanks de harde tijden die werden gevaren door Pelargos voor de meeste ploegjes nog net iets te hoog gegrepen. Dames 2 daar in tegen werden in hun voorwedstrijd knap eerste en kwalificeerde zich direct voor de kwart finale! De rest gingen door voor de herkansingen. Ook in de herkansingen werd hard gevaren. Ook in de herkansing heeft een ploegje zich geplaatst voor de kwartfinales namelijk Dames ST onerv 2. In deze kwartfinales hebben ze hard gevaren maar waren ze net niet goed genoeg voor de halve finales.

Naast de onervaren ploegjes deed er ook een Dames ervaren C4+ mee. Ondanks dat er twee eerstejaars roeiers mee deden hebben ze echt een toptijd gevaren van 2:08. Hiermee hebben ze zich geplaatst in de B-finale! En hier zijn ze zelfs 3e geworden. Dit is een prachtige prestatie waar we trots op mogen zijn.

Ook deden er op de zaterdag twee gladde boten mee. Namelijk de Heren 4+ en de Dames 2x. De heren 4+ van het sportief traject hebben hard hun best gedaan en zijn 4e geworden in de B-finale. In de dames 2x zaten Wies en Lianne. Na een goede voorwedstrijd hadden ze zich geplaatst voor de A-finale. Hier zijn ze uiteindelijk 4e geworden.

Zondag
Op de zondag was het de beurt van de heren. Ook de heren stonden al erg vroeg op de baan. Echter hadden zij het geluk dat ze nog lekker een uurtje langer konden slapen doordat de klok een uurtje achteruit ging. Ook de heren hebben hard geroeid. Er hebben twee onervaren c4’en en 3 ervaren c4’en de wedstrijd gestart. De onervaren C4’en hebben hard geroeid echter was het helaas niet genoeg voor een kwart finale.

Bij de heren ervaren C4’en stonden alle drie de Pelargos boten in de zelfde voorronden. Het was een erg spannende en leuke wedstrijd om te kijken. Heren ST erv 1 roeide ontzettend hard en zijn 2e geworden. Hiermee hadden ze zich geplaatst voor de A-finale! De andere twee Pelargos boten, Heren ST erv 2 en De riggers van de ronde tafel (lente ploegje van vorig jaar), streden tegen elkaar voor de B-finale. Dit was een zeer spannend duel en met een halve seconde verschil hadden de riggers van de ronde tafel gewonnen.

Naast de C4’en mochten ook de sportief traject dames 4+ het water op. In de voorwedstrijd waren de dames super snel. Ze werden met maar liefst 3 bootlengtes voorsprong dik eerste! In de finale hebben ze heel hard geroeid en zijn ze uiteindelijk 5e geworden.

Als ik terug kijk op afgelopen weekend hebben we mooie resultaten behaald en heeft iedereen een super leuk weekend gehad. Ik wil daarom onze paarse buren in leiden met veel plezier bedanken voor de prachtige wedstrijd. Naast Asopos wil ik ook de CompoCie bedanken voor het helpen en het begeleiden van alle ploegen. Zij hebben mij tijdens deze wedstrijden heel goed geholpen. Ook wil ik alle coaches en stuurtjes en supporters bedanken. We hebben er samen een mooie wedstrijd van gemaakt en ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijden!

Alle tijden en uitslagen kan je hier vinden:

https://regatta.time-team.nl/asoposnajaars/2019/results/cfa5a3032-9f90-4cb4-8a19-dfde7dc4fcb6.php