Zaterdag 21 oktober 

Het was donker, vroeg en koud maar de sfeer zat er gelijk goed in. Om 07:00 uur ‘s ochtends kwamen de eerste roeiers aan op de Bosbaan. Het water was glad, het werd langzaam licht en de eerste C4+ ploegen gingen het water op om de strijd aan te gaan met alle kersverse eerstejaars van heel roeiend Nederland.

En toen was het tijd voor onze dames om zich klaar te maken voor de wedstrijd. Dames 1 met Emilie, Tessa, Rosa en Mirna waren de eerste die het water op gingen voor de voorwedstrijd van 500 meter en hebben deze heel netje gevaren. De dames kwamen als 3e over de finish met een tijd van 2:23,04. Dames 2 met Aliyah, Nikita, Irina en Iris waren als tweede aan de beurt en kwamen als 6e over de finish met een tijd van 2:36,70 over de finish. Helaas niet genoeg voor de kwart finales maar wel voor de herkansingen.

Ondertussen waren de ervaren dames zich aan het voorbereiden op het moment waar zij de afgelopen weken voor hebben getraind. De DervC4+ met Mila, Laurien, Ysabelle en Merel hebben in hun voorwedstrijd een tijd van 02:13,46 gevaren en zijn als 6e over de finish gekomen. Ze hebben heel goed geroeid en mogen trots zijn op dit resultaat.

DervC4+ met Nancy, Stella, Kim en Dianne hebben een eerste plek veroverd in de A-finale door als eerste over de finish te komen met tijd van 2:00,93.

Hierna was het de beurt aan de Derv4+. Bestaande uit Wies, Isa, Robin en Anne. In tegenstelling tot de eerste voorwedstrijden was dit een afstand van 2k. Ze kwamen goed weg uit de start en lagen gelijk 1e, dit hebben ze de hele race volgehouden. Zij zijn als eerste over finish gekomen met een voorsprong van ruim 2 bootlengtes. Met een tijd van 08:22,75. Met deze 1e plek waren ze door naar de halve finale.

Het was tijd voor de herkansingen voor de DonervC4+. Dames 1 is als 4e over de finish gekomen met een tijd van 02:24,16 met een klein incidentje waarbij de dolklep open ging maar het heel goed weer oppakte en de dames 2 is als 6e over de finish gekomen met een tijd van 02:25,87. Helaas was dit voor beide damesploegen niet genoeg om door te gaan naar de kwart finales maar jullie hebben het onwijs goed gedaan voor de eerste wedstrijd.

Hierna was het de beurt aan de 8. Ze hebben gestart in het eerstejaars 8+ veld. Een veld waar elke vereniging de beste heren selectie voor aankomend wedstrijdseizoen laat starten, hele goede concurrentie. Wat deden ze het goed. 2k lang hebben ze keihard gebeukt en wat was het spannend. 1e en 2e van de voorwedstrijd zouden door gaan naar de A finale en de 3e en 4e naar de B finale. Ze lagen derde en ze gingen ervoor, het enige wat ze nog moesten doen was Skadi inhalen. Ze kwamen zo dichtbij, maar uiteindelijk zijn ze met de 3e plek in de B finale gekomen, wat een prestatie!

Het was tijd voor de halve finale van de Derv4+. Het was spannend. De eerste 3 zouden door gaan naar de finale. Laga begon goed en lag gelijk 1e. De dames van Pelargos lagen 2e. Dit hielden ze weer 2k lang vol. Het allermooiste van deze race, Laga was kapot en gingen een eindsprint doen. Gita wilde dat de dames naar trainingshaal gingen om krachten te sparen voor de finale. Zelfs in trainingshaal en Laga in een eindsprint, kon Pelargos Laga bijhouden. Een mooi behaalde plek in de finale.

De A-finale van de DervC4+ hebben de dames heel netjes gevaren. Het was spannend en ze hebben het heel goed gedaan, ze zijn als 4e over de finish gekomen in de A-finale met een tijd van 2:01,89

De B-finale van de ej8+ ging heel goed. De start ging wat moeizaam maar ze kwamen goed op gang en ze hebben een hele mooie 3e plek behaald met een tijd van 06:37,10.

Hierna was het tijd voor de Derv4+ finale. De dames waren er klaar voor, ze hadden het gevoel, misschien winnen we het wel, het zou zomaar kunnen. Ze lagen een tijd lang tweede maar ze waren goed bezig en maakten lange en sterke halen. Ze lagen best een stuk achter Laga. Dezelfde boot waar ze het in de halve finale tegenop hebben genomen. Rond de 500 meter gebeurde er iets, de dames gingen aan en Laga kakte in. De dames hebben echt alles op alles gezet en Laga ingehaald en dik 1e geworden in de finale van het Derv4+ veld. Wat er toen gebeurde was echt geweldig. Er fietste een enorm grote groep mee en iedereen rende en fietste naar het erevlot. Het begon echt keihard te regenen maar het maakte niet uit want er was getaart en iedereen was zo trots op Isa, Wies, Robin, Anne en Gita. Het moment dat we daar stonden en uit volle borst het verenigingslied zongen gaat niet snel vergeten worden.

Een hele mooie afsluiting van dag 1 van de Asopos Najaars.

Zondag 22 oktober

Zondag waren we weer vroeg op de Bosbaan. Het was de beurt aan de heren 1 en de heren ervaren C4. Het was een koude dag met veel regen maar iedereen had er zin in. De heren waren klaar voor hun eerste wedstrijd. Als eerste ging Heren 1 het water op. Ze kwamen als 2e over de finish met een tijd van 1:57,74. Een heel mooi begin van je roe carrière. Helaas niet gelijk door naar de kwart finale maar wel een herkansing.

De HervC4+ heeft het ook heel goed gedaan. Ze vlogen weg uit de start en lagen tweede. Ze kwamen als tweede over de finish met een tijd van 01:48,49, dat betekende een A-finale voor de heren!

De herkansing van de Heren 1 ging wederom heel goed, ze lagen vooraan en ze hadden een goede kans om door te gaan helaas was daar een klein snoekje waardoor ze als 3e over de finish kwamen met een tijd van 02:05,41. Het was een goede race en ze hebben het heel goed gedaan!

Tijd voor de A-finale van de HervC4+. Het was een spannende finale en de ploeg kwam heel goed mee. Helaas waren Njord en Skadi net te snel om te verslaan. Ze zijn met een mooie 3e plek geindigd met een tijd van 01:48,56.

Al met al, een prachtig weekend voor blije roeiers, mooie voorwedstrijden, spannende finales en hard roeien! Ik ben ontzettend trots op alle roeiers die afgelopen weekend keihard hun best hebben gedaan, hou dit vast en op naar een mooie selectieperiode!