Afgelopen weekend hebben de competitieroeiers en de wedstrijdroeiers op verschillende wedstrijden gestreden voor de eer van Pelargos. Else was niet bij de Asopos Driekamp, ik wel! Vandaar dat ik nu de nabeschouwing schrijf!

De A3K was een drukke dag met acht ploegen op het water! Toen wij om 7 uur het terrein van Asopos de Vliet betreden was er nog bijna niemand. Behalve Isa en Robin. Isa was een tikje zenuwachtig maar helemaal ready voor de eerste race van de dag, de skiffjes. Het was haar eerste skiffwedstrijd van dit seizoen en ze is gelijk 1e geworden op de 1250m afstand! De meer ervaren skiffeuzes waren net iets beter in het snelle sprinten van de 250 en 500m, waardoor Isa uiteindelijk de 3e plek heeft bemachtigd! Heel goed gedaan Isa!

Ook onze lente heren ploeg Tjap Tjoy met Sambal moest vroeg op de baan verschijnen. Ze hadden zin in hun tweede wedstrijd van het lentebokaal! Met een gemiddelde tijd van 2:16 zijn ze 6e geworden in hun heat!

De ochtend vorderde, de koffie werd iets beter, de poffertjeskraam ging open en ook onze clubdames Else’s Angels verschenen. Blok 2 kon beginnen. Niemand weet hoe het komt maar dit keer waren de dames niet zo vastberaden als normaal. Ze hadden twijfels of ze dit keer zouden winnen.. Jammer genoeg zijn deze twijfels werkelijkheid geworden. De dames hebben alsnog keihard gestreden en hebben een mooie 2e plek behaald. Bovenaan de vlietbokaal staan ze nog steeds dus heel veel plezier en succes aankomend weekend dames bij de ORCA slotwedstrijden!

In de middag begon de zon lekker te schijnen en kwamen er 6 mannen met grote glimlach het terrein op lopen. Het waren de mannen van Sexy Lexy! De zenuwen zaten er bij sommigen flink in want deze mannen wisten dat als ze nu zouden taarten dat ze dan gedeelde 1e plaats in de vlietbokaal zouden staan! Maarja, ze wisten het zelf al, zij gingen vandaag taarten! De zenuwen waren nergens voor nodig want ze hebben weer de 1e plek weten te bemachtigen! Goed gedaan mannen!

Ook Gin&Win moest in blok 3 aan het werk! Na een ploegfotoshoot voor de Willem IV waren ze helemaal klaar om het tegen de andere lentedames op te nemen. Ze hebben een plek achter zich gelaten en zijn 9e geworden! Goed gedaan dames en op naar de volgende wedstrijd!

Toen was het alweer tijd voor blok 4, het laatste blok van de dag waar ik zelf ook aan meedeed! Samen met Simon, JP en Camiel gingen we rustig onze bootjes opriggeren en maakte we onszelf klaar om te gaan starten. We gingen rond dezelfde tijd het water op maar oh oh oh, wat duurde dat LANG voor je kon starten. Op een stuk van 200m lagen alle bootjes een beetje te chillen in de zon en met elkaar te kletsen. Best wel heel leuk, die roeiwereld. Als eerste waren Jean! en Monchoutaart aan de beurt. Ik heb ze alleen zien wegstarten maar volgens mij gingen ze wel lekker! Monchoutaart is 10e geworden. Na het roeien en trainen voor de Ringvaart kunnen sprints nooit je sterkste kracht zijn. Jean! heeft uiteindelijk de mooie 16e plaats behaald. Eindelijk was het tijd voor Simon en ik. We lagen klaar voor de 500m naast een Asopos ploeg. We startte hard weg! Gelijk Asopos voorbij! Helaas kende zij de omgeving net iets beter dan wij, zij gingen namelijk rechtdoor, zoals je bij een 500m sprint wel verwacht. Wij hebbben onderzocht of je ook hard kan roeien als je riemen vast zitten in de waterlelies en het riet. Ik zal je vertellen, dat is niet het geval. We probeerde ons zo snel mogelijk te bevrijden maar het was tevergeefs. Asopos was ondertussen net voorbij. De 250m ging iets beter en de 1250m ging super lekker! Misschien kwam het door de aanmoediging, we hebben van alles gehoord langs de kant van mijn moeder; ”Peeeeeelagos” ”pelaaaaaagos” ”pelaros!”. Het maakte niet uit want het heeft geholpen, hier hebben we de Asoposploeg dik ingehaald en dit heeft ervoor gezorgd dat we een na laatste zijn geworden! Doel bereikt.

Na onze race was het wachten op de prijsuitreiking van Sexy Lexy. Deze zou om 7 uur plaatsvinden. De geweldige time tracking website hoesnelwasik.nl werkte alleen niet naar behoren waardoor de kamprechters alles nog met de hand moesten narekenen. Half uur later.. nog een half uur later. Sexy Lexy dacht, naja, als we toch moeten wachten, dan halen we maar een fust! Wat deze mannen zeggen, dat doen ze. En al snel was het heel gezellig geworden in de sociëteit! Nog een half uur.. en nog een.. Een paar verenigingen waren al naar huis gegaan, maar onze mannen wilde niet weg zonder een prijsuitreiking. Dus dan houden we onze eigen maar! Ondertussen was het al 21:30, ze gingen klaarstaan op het podium, en na een kleine toespraak van mij zongen we het verenigingslied. Ik feliciteerde ze en deed alsof ik de taarten uitdeelde. Misschien kwam het door het bier, maar blijkbaar was deze hele act zo geloofwaardig dat de halve ploeg zich afvroeg waarom ik ze geen echt taart gaf. ”Maar? Dit was toch de prijsuitreiking?” ”Haha nee mannen, de echte prijsuitreiking gebeurd niet meer vandaag. De taarten worden op de post opgestuurd.”

De dag was mooi geeindigd. Wel een prijsuitreiking, geen taarten. Tot de composaris van Asopos opeens uit het kantoor kwam met een zak taarten. Toch niet met lege handen naar huis!
Met een taart erbij van Sexy Lexy op de A3K en een blik van Jose tijdens de ARB in de DE8+ kunnen we weer zeggen dat het een mooi weekend was voor Pelargos!