Afgelopen zaterdag heeft Carlijn haar eerste wedstrijd gestart in een skiff. ‘s ochtends om half 9 vertrokken Tess, Geoffrey en Carlijn naar Breda. Aangekomen bij Dudok ging Carlijn zich klaar maken voor de race van 4500 meter.  

Het was even zoeken om bij de start te komen, onbekend water is altijd even spannend. Voor de start hoorde Carlijn nog een stuur van een heren C4+ zeggen dat ze ‘het meisje in de skiff’ gingen pakken de eerste 500m. De weddenschap is verloren en nu mogen ze de kantine van Dudok schoonmaken.  

Carlijn ging van start, het begin was even zoeken maar op de helft kwam ze in een lekker wedstrijdritme. De laatste 500 m was heel zwaar maar ze heeft het heel goed afgemaakt met een tijd van 22:09.16.  

‘s Avonds na de wedstrijd was er nog een barbecue op het terrein van Dudok. Zondag heeft Carlijn nog twee trainingen gehad in Breda samen met een H 1x en een H 2- van Dudok, waar Geoffrey in een volgboot goed kon coachen. Al bij al een heel leerzaam weekend met heerlijk roeiwater en goede videobeelden die je hier kan vinden.