Afgelopen zaterdag ging de wekker vroeg. Het was (zoals altijd met de Argo Najaars) een koude ochtend. Sanne Vellema en Lennart van Loo, Tess Volkers en Niek Adema en Stijn en zijn Orca combi maakten zich klaar om te gaan starten.

Als eerste gingen Tess en Niek van start in het Mix 2x veld. 1000 meter mét keerboei. Zij kwamen met een tijd van 05:09.0 over de finish 2 seconden na Orca. Lennart en Sanne kwamen er snel achteraan met een tijd van 05:28.2. Stijn heeft in combinatie met Orca, Proteus, Thêta en Euros gestart in het HervC4+ veld. In hun hemd en vestje waren ze er helemaal klaar voor. Ze gingen sneller dan we allemaal hadden verwacht.  Ze kwamen met een tijd van 05:06.8 over de finish.

Hierna was het voor Pelargos lang wachten. Pas om 15:30 ging de tweede heat van start. Het was inmiddels een stukje zonniger en mooi glad water. Tess en Niek wilden sneller zijn dan Orca. Dat is ze ook zeker gelukt, ze kwamen met een tijd van 04:49.9 over de finish. Hierdoor hebben ze een hele mooie 3e plek behaald in het mix 2x veld. Het bestuur en roeiers hebben nog een lekker biertje gekregen van Orca vanwege deze overwinning. Sanne en Lennart zijn met een tijd van 05:02.0 over de finish heen gekomen en hebben een mooie 5e plek behaald. Supergoed gedaan!

  

De supermooie Orca combinatie zijn vliegensvlug gegaan de tweede wedstrijd. Ze zijn met een tijd van 04:46.8 over de finish gekomen en hebben een hele mooie 2e plek behaald in het HervC4+. Eventjes was er sprake van een taart door een diskwalificatie van Euros, maar helaas, toch bij de 2e plek gebleven.

‘s Avonds was er een mooi feestje bij Argo waar de biertjes nog rijkelijk zijn gevloeid. Al met al een gezellig leuke wedstrijd voor Pelargos.