Afgelopen weekend was er van alles te doen op verschillende plekken, wat roeien betreft. Zo was zaterdag de Asopos Driekamp in Leiderdorp en zaterdag en zondag de ARB op de Bosbaan. Een spannend weekend waar veel Pelargianen op het water hebben gestreden om de beste plek.

Zaterdag stond de wekker erg vroeg. Voordat de Bosbaan tot leven kwam waren de heren van EJZ al de boot aan het opriggeren en zich voor aan het bereiden op de voorwedstrijd van het HEj4+ veld. Een spannende race waarvan de 1e 3 doorgingen naar de A-finale. De heren lagen goed vooraan in het veld. Maar op de laatste meters was helaas de boot van Njord een halve seconde sneller waardoor de heren 4e werden met een tijd van 06:50,25. Dat betekent een B-finale. Even balen maar ze hebben wel een hele goed tijd neergezet.

Een paar uurtjes later was het de beurt aan Carlijn en Lianne. Met gezonde spanning waren ze zich allebei aan het voorbereiden op de wedstrijden in het DG1x veld. Carlijn startte in de 1e voorwedstrijd. 2 skiffs voor haar waren gelijk weg maar de skiff van Orca met toevallig een naamgenoot kon Carlijn zich goed aan optrekken. Helaas was andere Carlijn net wat sneller waardoor onze Carlijn net 4e is geworden en geen finale heeft gehaald. Ze heeft een tijd van 08:26,14 neergezet en daarbij haar persoonlijk record verbroken!!  Lianne startte 4 minuutjes later dan Carlijn. Ze had een supergoede start en heeft het heel netjes gedaan. Ze had een hele zware voorwedstrijd en is uiteindelijk ook helaas 4e geworden met een tijd van 08:40,62, maar ook voor haar een mooi persoonlijk record!

Na een middagje rondfietsen in Amsterdam en uitrusten op de Bosbaan waren de heren klaar voor de B-finale. De heren kwamen goed weg uit de start en lagen gelijk vooraan. Ze hebben de wedstrijd mooi afgemaakt en zijn uiteindelijk 2e geworden in de B finale met een tijd van 06:55,16.

Zondag was het een wat drukkere dag. ‘s Ochtends was het als eerste weer de beurt aan EJZ om zichzelf te laten zien in het HB4+ veld.  Een spannende race. De heren hebben alles gegeven en zijn helaas net als zaterdag weer als 4e over de finish gekomen en dat betekende geen finale. Weer de Njord 4+ die iets sneller ging en ze niet meer konden pakken. De heren gaan zich nu vol focussen op de NSRF slotwedstrijden waar ze op de laatste wedstrijd van het seizoen zullen gaan knallen, daar heb ik zeker vertrouwen in!

Toen, rond 13:00 een reeks van Pelargianen aan de start. Als eerste José van Veen in de KNRB-combinatie in het DE8+ veld. Ze hadden gelijk een voorsprong in de voorwedstrijd. Met meefietsen konden Marloes en ik al snel niet meer naast de 8 fietsen omdat ze zo snel gingen. Ze kwamen dan ook ruim als 1e over de finish met een tijd van 06:09,94 en behaalden daarmee de A-finale!

Hierna was het de beurt aan Lisa Frima die onder de kleuren van Pelargos de DE8+ van Laga stuurde. Helaas was de rest wel een stukje sneller en zijn ze als 6e over de finish gekomen met een tijd van 06:56,99 en helaas geen A-finale behaalt.

Hierna nog een 8+. Namelijk de Asopos/Pelargos combinatie in het DB8+ veld met Isa van Rijswijk. Ook deze dames hebben het mega goed gedaan. Ze hebben zich bewezen en de hele race vooraan gelegen. Ze zijn 1e geworden in de voorwedstrijden met een tijd van 06:45,84 en hiermee de A-finale gehaald.

De voorwedstrijd van Carlijn en Lianne in het DB2x veld was heel spannend. De dames kwamen heel erg goed weg uit de start en werkten zich naar voren. ze lagen vrij snel vooraan in het veld. nu nog volhouden, maar dat hebben ze zeker gedaan. De twee dames zijn als eerste over de finish gekomen en zich daarmee geplaatst in de A-finale. Ze zijn met een tijd van 07:39,21 over de finish gekomen en daarmee een record gevaren voor Pelargos in een dames 2x!! Gefeliciteerd meiden!

In een half uur zijn er 3 A-finales behaald voor Pelargos, dat wordt een spannende middag!

En, als je dan ook Isa en de Asopos dames hoort aanmoedigen vanuit de boot voor Pelargos weet je ook hoe goed invallen is bij andere verenigingen, want wat was dat leuk om te horen!

In de middag was het als eerste tijd voor de A-finale van de KNRB-combi in het DE8+ veld met José van Veen. Dit ging wederom weer ontzettend hard. De dames lagen gelijk weer voor en behaalden de 1e plek in de A-finale met een tijd van 06:02,06. Marloes heeft vol trots het lied mogen inzetten samen met 5 andere verenigingen door elkaar voor de combi-boot. Van harte gefeliciteerd José, met deze overwinning!

De A-finale van Isa in de Asopos/Pelargos combinatie in het DB8+ veld was ontzettend spannend. Orca lag de hele wedstrijd voor maar ze bleven er dichtbij. Ze hebben gestreden tot het einde maar het helaas net niet gehaald. De dames zijn als tweede over de finish gekomen met een tijd van 06:40,74. Een hele mooie prestatie.

Als laatste de A-finale van Carlijn en Lianne in het DB2x. Wat een spannende race. De dames hebben alles gegeven maar de tegenstanders waren sneller. In de voorwedstrijd lagen ze ver voor Gyas en Maas maar helaas gingen zij heel hard weg en bleven ze vooraan. Het is ze niet gelukt maar wat een spannende wedstrijd en wat zijn ze ver gekomen. Met een tijd van 07:44,94 zijn ze als 3e over de finish gekomen. Heel goed gedaan dames!!

Al met al, een prachtig en spannend weekend met uiteenlopende wedstrijden. Een weekend met een grote lach en af en toe een traan maar ik denk dat jullie trots mogen zijn op de resultaten en weer verder kunnen werken naar de allerlaatste wedstrijd van het seizoen: de NSRF slotwedstrijden.