Het is alweer een weekje geleden, maar op 9 en 10 april werd op de Bosbaan te Amstelveen de Amstel Skoll Cup verroeid door de club 4+ ploegen! 

Op zaterdag startten de dames van ViFour de 2000m in de voorwedstrijd, zij kwamen hier als derde over de finish en bemachtigden zo een plekje in de B-finale! Helaas waren er zaterdagmiddag wat technische mankementen op de Bosbaan, waardoor de finale over 1000m verroeid werd. Met een mini verschil van slechts een halve seconde (!) werden de dames hier tweede, een spannende race dus. De overige boten kwamen pas zo’n 8 seconden later over de finish, dus de rest van het veld moet nog flink aanzetten om de dames voorbij te kunnen de komende wedstrijden! 

Op zondag was het aan de heren van Row & Marty om de Bosbaan te trotseren. Met de technische mankementen was het op zondag weer gedaan, dus de mannen mochten gewoon lekker tweemaal de 2000m doorstaan. In de voorwedstrijd startten twee ploegen van Proteus en een ploeg van Skoll hard weg, maar voor een van de Proteus boten bleek de ‘fly&die’ toch niet de juiste techniek, want de heren haalden rond de 1000m deze Proteus-boot in en wist hen 5 seconden achter zich te laten bij de finish, deze derde plek leverde een mooie A-finale op! Met de pittigste concurrentie van de Vlietbokaal was het flink aanpoten, maar die A-finale was mooi binnen! 

 

Ploeg Tijd VW Tijd finale Uitslagen 
ViFour 08:42,72 04:06,18 (1000m)2e B-finale  
Row & Marty 07:51,30 08:01,95 6e A-Finale  

 

De bokaalstanden worden vrij laat ge-update, maar zijn te volgen via de NSRF website

 Aankomend weekend starten de Competitieroeiers de Traianus Regatta te Nijmegen, en reizen de Wedstrijdroeiers af naar de Bosbaan voor de Hollandia Roeiwedstrijden!