Wat waren we uit he jongens! Het was een weekend vol lekker weer, ontzettend knappe roeiprestaties en hier en daar een biertje!

Op zaterdag begon de wedstrijd al vroeg met Imperium Lucius, Les Etrangers en de Klooievaars. De voorwedstrijden gingen ontzettend goed en er zijn mooie tijden gevaren. Alle ploegen hebben resultaten in de top 4 gevaren en daarom zijn er ook alleen maar A en B finale’s gevaren. Imperium Lucius en Les Etrangers zijn 6e in de A-finale geworden en de Klooievaars zijn 6e in de B-finale geworden.

‘S avonds wat het tijd voor een ouderwets roeifeestje in Groningen. We hadden allemaal 20 euro betaald en mochten daar de hele avond onbeperkt van drinken. Pret gegarandeerd natuurlijk.

Zondag wat het niet alleen tijd voor de andere eerstejaars ploegen, ook Wies ging op de Amstel roeien. Ze startte in het club dames veld en moest daarin 4 kilometer roeien. Wies heeft een ontzettend goeie tijd gevaren van 21:04.6 gevaren en is daarmee 7e geworden.

Op zondag was het in Groningen tijd voor Borrelbootje en Louter Palen. Borrelbootje kwam in hun voorwedstrijd ontzettend goed uit de start en werden 1e. Ook Louter Palen heeft 2 goede voorwedstrijden gevaren en hebben de B-finale gehaald. Borrelbootje heeft de A-finale gehaald en zijn daarin 6e geworden.

Al met al vond ik het een ontzettend leuk weekend. De ploegen hebben hele goeie resultaten neergezet. Het feit dat er alleen maar A en B finales zijn gevaren laat wel zien dat de ploegen de afgelopen tijd hard hebben getraind en laten we zien dat Pelargos ook op competitieniveau goed mee doet! Ik ben dan ook heel trots op alle roeiers die dit weekend hebben gestart en kijk heel erg uit naar de rest van het seizoen!