Afgelopen weekend heb de eerstejaars gebikkeld bij de Aegir Lentesprint! Het was een guur weekend, waar de roeiers zijn weggewaaid, door ijskoude regen hebben gestreden en Groningen hebben leeggedronken. Al met al een ontzettend succesvol weekend!  

Zaterdag kregen de heren de kans om te shinen op het water. Ze moesten helaas zelf het zonnetje zijn van de dag, want het was koud en regenachtig. Het waaide zo hard dat de middagblokken zijn gecanceld door de wedstrijdleiding. Dat betekende dat ze enkel een voorwedstrijd mochten roeien – geen kans dus om zich te herpakken in de finale! Gelukkig hebben de ploegen goede tijden neergezet in de sprint – de Paaldansers hebben zelfs de 3e plek gepakt in Poule 2! Ook Lentebak en Vierari hebben hard getrapt. Lentebak heeft zichzelf ook lekker omhoog getrapt in Poule 4, goed gedaan heren!  

Omdat het middagblok was gecanceld had iedereen tijd om bij te komen van de ochtend (en van vrijdagnacht). De nodige dutjes zijn gedaan (in de bibliotheek?) en daarna was het al snel weer tijd om het nachtleven van Groningen te gaan ontdekken. Het verbaast me dat er überhaupt nog een druppel bier over is in Groningen, want er is door iedereen goed hun best gedaan om alles op te drinken! Dat de tijd ook nog eens omging naar zomertijd in de nacht van zaterdag op zondag, was een jammere bijkomstigheid. Er werd nóg een uurtje van de slaap afgesnoept van de mensen die gingen starten op zaterdag – maar ja, compo = compo, gewoon brak de boot in! 

Op zondag startten de damesploegen: het was aan de Roeibakgroentjes en de Browers om de snelste tijd neer te zetten. Beiden hadden een spannende race en eindigden ze de C-finale van respectievelijk Poule 3 en Poule 4. Met name de finale was echt spannend! Jammer dat de Roeibakgroentjes een flinke snoek hadden gemaakt – anders was de C-finale van Pelargos geweest!  

 Voorwedstrijd Finale  Uitslagen 
Paaldansers 01:45,4 n.v.t. 3e VW 
Vierari  02:28,2 n.v.t. 21e (‘vo) VW 
Lentebak  01:54,2 n.v.t. 8e VW 
Roeibakgroentje 02:29,8 02:27,3 3e C-finale  
Browers 02:23,9 02:25,6 4e C-finale 

 

* wanneer de stand in de poule bekend is zal ik die bekend maken!  

Omdat zowel de Paaldansers en de Browers de snelste tijd hadden dit weekend, behouden zij de Ooievier – bij de Skøll Cup gaan de sjaarsen weer op stap naar de Bosbaan!  

Het was een fantastisch, vermoeiend, brak en gezellig weekend in Groningen – wij kijken al uit naar de Gyas Meerkamp, wanneer we ons wéér mogen begeven op de Groningse wateren.