Afgelopen weekend zijn wij met onze eerstejaars ploegen naar de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen gefietst of gereden! Hier hebben wij 2 dagen lang mogen genieten van een prachtige roeiwedstrijd. De zon scheen en op zaterdag was het nagenoeg windstil! Iets wat menig Pelargianen nog nooit hadden meegemaakt op deze winderige baan.
Op zaterdag zijn de ploegen; De Geoliede Machine en Op slag verliefd, van start gegaan. De heren van De Geoliede Machine zijn na 2 mooie races 3e geworden in de B-finale van de hoogste poule, met een tijd van 08:08,23! Dit betekent dat deze ploeg 9e werd van alle heren ploegen van dit weekend, en dat waren er heel wat! De dames van Op Slag Verliefd hebben het ook heel netjes gedaan. Zij zijn 6e geworden in de B-finale van poule 3.
De zondag was iets winderiger waardoor niet alle ploegen elke wedstrijd hebben kunnen varen. Ondanks de harde wind hebben de heren van Nimmerzat en de dames van Roeikaseffect het goed gedaan. De Rottebokaal was voor onze eerstejaarzen de eerste wedstrijd met een 2k afstand. De meest gevreesde/befaamde roeiafstand die er is. Zeker in een C4+ is deze afstand een spannende strijd.
Na deze wedstrijd wordt er weer een nieuwe poule indeling gemaakt. Benieuwd hoe onze eerstejaars roeiers er voor staan ten opzichten van heel roeiend Nederland? Kijk dan op www.nooc.nl!

De foto’s zullen zo snel mogelijk op de site worden geplaatst.