Het weekend van 9, 10 en 11 april heeft het European Rowing Championships plaats gevonden in Varese, Italië. Hierbij heeft Nederland maar liefst 9 medailles mee naar huis weten te nemen. Een erg mooie prestatie. Ook Jose heeft deelgenomen aan het EK in de 2-. Met een knappe tijd van 07:24,62 in de B-finale is Jose 7e geworden op dit EK wat een prachtige prestatie is.

Ik kan heel veel over Jose en het EK vertellen, maar wie kan dit nou beter dan Jose zelf:

“Veel van jullie zullen mij niet vaak bij Pelargos hebben gezien, dat komt omdat ik inmiddels alweer zo’n 7 jaar fulltime op de Bosbaan train. Maar ik blijf natuurlijk altijd Pelargiaan 🙂
Afgelopen jaar zijn er niet of nauwelijks wedstrijden geweest, maar vorig weekend mocht ik starten op het EK in Varese (Italië). Voorafgaand van dit EK hebben we met alle dames van het ANRT (Aegon Nationaal Roeiteam) een trainingskamp gedraaid in Pusiano (Italië).
Vlak voor het kamp was duidelijk geworden dat ik in de twee-zonder zou zitten samen met Ilse (van Aegir). Het trainingskamp wilden we dus goed benutten om zoveel mogelijk kilometers en snelheid te maken. Na een geslaagd en overwegend zonnig kamp reisden we door naar Varese (uurtje rijden).
Vooraf hadden we al meegekregen, dat er ivm wind een aantal andere wedstrijden vertraging op liepen, dus hebben we nog een dag landtraining gedaan. Flexibel zijn in je voorbereiding komt door de jaren regelmatig terug en van pas.

Op donderdagmiddag mochten we nog 1 keer het water op om te trainen en vrijdag zou ons toernooi al starten.
Het toernooi startte met de heat. Ilse en ik hadden samen nog niet eerder een wedstrijd gestart dus waren heel benieuwd waar we zouden liggen in het veld. Onze heat was pittig, de huidige Olympisch kampioen en voormalig Europees kampioenen zouden we gelijk tegenkomen.
We moesten nog een beetje inkomen en dat kan je je eigenlijk niet permitteren op het EK, dus we mochten door naar de herkansingsronde op zaterdag. De volgende dag lagen we scherp en gefocust aan de start. Startsein en gaan en blijven gaan, dat is wat we van plan waren en ook deden. We kwamen nu beter mee en waren meer aan het racen! We bleven proberen om er voorbij te gaan. We hebben het de andere ploegen moeilijk gemaakt, maar konden onze punt er op de finish helaas niet voordrukken. Zuur, want we wilden een plek in de A-finale en dat werd nu een plek in de B-finale.. Even alles op een rijtje zetten en de goede punten uit de race meenemen naar de volgende, want ook daar kan weer een stap gezet worden. De B-finale wilden we winnen en beslissen, daar hebben we hard voor gewerkt en dat is uiteindelijk gelukt!
Nu weer doortrainen, beter worden en op naar de volgende wedstrijd!
Hopelijk komen de wedstrijden in Nederland ook steeds meer op gang, zodat er meer Pelargianen kunnen gaan strijden voor de overwinning!”
Vanuit Pelargos wensen we Jose veel succes toe met alle trainingen naar de volgende wedstrijden, we kijken uit naar nog vele felle slagen van Jose!