Waarde leden,

 

Een dag vol rondvliegende biertjes en graspollen, spannende boord-aan-boord races, zonnebrillen & hoedjes en handschoenen & paraplu’s, en niet te vergeten de OV-paniek. Dat beschrijft de 138e Varsity van afgelopen zondag 3 apil wel. Een wisselvallige dag kunnen we wel zeggen. 

De dag begon helaas niet zoals gepland. Ondanks dat de dames van de Overnaadse 4+ keurig op tijd bij de vlotten stonden, hadden Rijkswaterstaat en de kamprechters wat problemen in de opstart van de dag. Dit veroorzaakte dermate veel chaos en vertraging dat de DOV4+ niet meer mocht starten. Gigantisch balen voor de dames, die voor dag en dauw in de trein zaten om op tijd op het terrein te staan. 

Wat later op de ochtend startten de EJLD in combinatie met Laga in voorwedstrijd 2 met Skøll, Asopos, Saurus, Proteus-Eretes en Vidar. Hier bleven zij de ploeg van Vidar voor, en haalden na een stevige snoek van Proteus-Eretes in de laatste 500m ook deze dames nog in. 

Daaropvolgend startte EJZ in voorwedstrijd 1 tegen Proteus-Eretes, Argo, Skadi en Asopos. De EJD startte weer in de (al bijna vertrouwde) Pelargos-Triton combinatie in de tweede voorwedstrijd van de eerstejaars dames vieren tegen Euros, Nereus en Vidar.  

De dag werd afgesloten door de G’roeiers in de Telaga Toengal. Door het harde werk van de MatCie heeft de Overnaadse Vier het kurkdroog van en naar het vlot gehaald! Helaas niet tot in de A-Finale. 

Na alle voorwedstrijden was de Varsity-dag klaar voor Pelargos. Maar met een totale opkomst van zo’n 90 Pelargianen waren we meer dan goed vertegenwoordigd op het terrein deze dag! 

In de hoofdnummers had Nereus dit jaar de overhand, zowel de Dames Vier als Oude Vier werd door hen gewonnen. 

 

Uitslagen 

Ploeg  

Gevaren tijd voorwedstrijd 

Uitslagen  

DOV4+  

 

 

EJLD  

07:59,77 

4e  

EJZ  

06:35,86 

5e 

EJD  

08:35,05 

4e 

HOV4+  

09:52,3 

18e 

 

Komend weekend gaan de wedstrijdploegen en HCl4* op trainingsweekend naar de WAB, en de HCl4+, DCl4+ en DCl2x zullen de Skøll Cup op de Bosbaan starten.