Afgelopen zondag is de meest studentikoze wedstrijd van het seizoen geroeid over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten.

De ochtend begon om 10:00 met het dames Overnaadse vierenveld, borrelbootje heeft in de Telaga Toengal laten zien wat ze afgelopen half jaar hebben geleerd en zijn hiermee knap als 15e geëindigd achter Vidar. Dit was voor de meeste van deze meiden de eerste keer dat ze een wedstrijd hebben gestart in een gladde boot. Dus dit is zeker een goede prestatie!

Hierna was het de beurt aan onze eerste, eerstejaars dames 8+ die ook nog eens hun eerste 2 kilometer wedstrijd hebben gestart! Het was een spannende voorwedstrijd met alleen maar ploegen dit in het klassement dicht bij onze dames staan. Na een goede start lagen Gyas en Skøll voor ons en Orca lag er ongeveer naast. Op de 1000 meter schoven ze haal voor haal langs Orca en zakte Skøll in waardoor ze daar tegelijkertijd ook langs schoven. Na een hele spannende voorwedstrijd kwamen ze als 2e over de finish wat een hele knappe prestatie is omdat ze hiermee een plekje in de a-finale hebben vrijgesteld!! Het commentaar op VarsityTV tijdens de laatste 1000 van de voorwedstrijd laat het best zien hoe knap deze prestatie is! Via deze link kan je dit memorabele moment terugkijken! Een kwartiertje later kwamen ze nog even bij ons terug omdat ze toch wel groot fan van ons zijn geworden #fanvanpelargos.

Na de dames was het de beurt aan Les Etrangers die ook in de Telaga Toengal van start gingen in het Overnaadse vierenveld. De heren hebben hard gevochten maar helaas was deze oude Overnaadse boot niet meer geheel waterdicht waardoor de boot tijdens de race steeds wat lager door het water heen ging. Helaas hebben de mannen de race hierdoor twee om twee uit moeten varen om te voorkomen dat de boot in een onderzeeër zou veranderen voor de finish. Na de finish zijn de heren gelijk uit de boot gehaald en is de boot met de EHBO boot naar het vlot gebracht! Al met al een hele ervaring voor deze mannen die ook voor het eerst in een gladde boot hebben geroeid. En voor Barend die deze mannen op het water naar de finish heeft gekregen, ook een klein applaus!

Na al deze sensatie brak de a-finale van de EJD aan. Ze lagen in de finale met: Skadi, Aegir, Njord, Gyas en Laga. De wind was inmiddels aardig aangetrokken dus de start was wat lastig! Ze kwamen als 6e over de 500 meter maar lagen niet ver (0.3s) van Laga. Hier waren ze bij de  1000 meter al langs! Toen kon er gejaagd worden op de eerstejaars 8 van Gyas. Dit was heel erg spannend omdat ze gedurende de middelste 1000 meter steeds wat dichterbij kwamen. Maar na de 1500 meter kwamen ze er langs door het tempo lekker mee te nemen en kwam zelfs Njord, die heel sterk weg was in zicht. Uiteindelijk kwamen de meiden als 4e over de finish met overlap op de EJD8+ van Njord. De meiden hebben laten zien welke stappen ze na de H4K en Head in Gent hebben gezet en hebben hiermee hun 4e plek heel hard verdiend!! Wij waren natuurlijk al fan maar nu veroveren we langzaam ook de rest van roeiend Nederland en dat is super vet! #fanvanpelargos

Kijk alle uitslagen terug via TIME TEAM!

De 136e Varsity was een topdag en ik kijk ontzettend uit naar de rest van het seizoen. Dit was zeker al een sterke start!