Stuurinstructie Hofvijver Regatta 2024

Om maar met de deur in huis te vallen; het traject waarover geroeid wordt is ontzettend kort. Bij De Hofvijver Regatta is er weinig ruimte voor het oproeien en het finishen. Tijdens dit evenement wordt er geroeid over een afstand van 200-meter en de Hofvijver zelf is 280 meter lang.

Oproeien
Het oproeien is de afstand van het instapvlot naar het startvlot, dit zal dus dezelfde afstand zijn als de wedstrijd zelf. Tijdens het oproeien naar de start is het mogelijk om een startje te oefenen. Er zal verder geen mogelijkheid zijn om warm te roeien, dus zorg voor een warming-up op de kade.

Boeienlijn
Er zal geen lijn met boeien tussen de twee banen liggen, het is daarom belangrijk als stuur dat je goed eigen wal houdt. Er zal gestart worden in twee banen: Kade kant en Eiland kant.

Finish
Waar normaal gesproken de mogelijkheid is na de finish voor ‘laten lopen’ of in ‘light-haal’ door is het verplicht bij de Hofvijver Regatta na de finish onmiddellijk te houden. Er zullen instructies vanaf de kade worden gegeven en direct nadat een ploeg ‘door’ is zal er onmiddellijk gehouden moeten worden. Als stuur is het belangrijk dat je hierbij actief handelt en je roeiers ervan op de hoogte stelt dat er alert en hevig gehouden zal moeten worden.

Belangrijk
Er mag onder geen enkele omstandigheid in het water tussen het binnenhof en het eiland worden gevaren. Dit water is verboden terrein en een overtreding zal resulteren in diskwalificatie volgens het Reglement voor Roeiwedstrijden (RvR) van de KNRB.