Hofvijver Regatta 2023


Op zaterdag 3 juni organiseert H.S.R.V. Pelargos alweer de 10e Hofvijver Regatta!! Nadat we twee jaar hebben stilgezeten is vorig jaar met groot succes de Hofvijver Regatta weer neergezet en bouwen we dit jaar verder. In 2023 zal er geld worden opgehaald voor een lokaal goed doel, namelijk jongeren vrijwilligersorganisatie De Haagse Helpers. Geniet deze volledige zaterdag van spannende wedstrijden op het water, genoeg vermaak op de kade en heerlijke hapjes en drankjes bij onze eigen verenigingscatering.

Blijf op de hoogte!

Hofvijver Regatta


De Hofvijver Regatta is een 200 meter boord-aan-boord wedstrijd, waarbij bedrijven, politici, studenten en andere geïnteresseerden roeien voor het goede doel. Daarnaast wordt er op dit mooie water van Den Haag gestreden om de eerste plaats. De wedstrijd is altijd een groot spektakel, dankzij de deelnemers en de fantastische locatie naast het Binnenhof.

Voorgaande jaren


De Hofvijver Regatta heeft in de afgelopen 10 edities geld opgehaald voor een groot aantal verschillende doelen, zoals: Unicef, KiKa, Fonds Gehandicaptensport, WNF, Nationaal MS-fonds en het HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum. Hieronder een overzicht van de opgehaalde bedragen, welke we dit jaar weer hopen te overtreffen;

 

2017 – Fonds Gehandicaptensport – €5.072

2019 – Nationaal MS Fonds – €9.000

2022 – HMC Sara de Bronovo Moeder- en Kindcentrum – €6.335

Netwerk Haagse Helpers

Het doel van deze wedstrijd is om geld in te zamelen voor de jongeren vrijwilligersorganisatie Netwerk Haagse Helpers. Al sinds 2017 zetten Haagse jongeren zich in om eenzaamheid te bestrijden en kwetsbare stadsgenoten te helpen en biedt Haagse Helpers een community voor deze vrijwilligers.

Wij zijn hét jongerennetwerk van Den Haag dat hulp biedt aan mensen met weinig tot geen netwerk. Wij geloven in het creëren van een win-win situatie. Jongeren zetten zich actief in voor stadsgenoten in kwetsbare posities en we bieden onze vrijwilligers een community aan en mogelijkheden tot zelfontwikkeling. Bij Haagse Helpers ontmoet je laagdrempelig nieuwe en verschillende leefwerelden. Zo zijn we samen één stad.

Met de opbrengsten van de Hofvijver Regatta zou Netwerk Haagse Helpers graag een elektrisch aangedreven bakfiets aanschaffen. Deze fiets zal gebruikt worden om mensen thuis met bijvoorbeeld klusspullen te bezoeken en hij zal ingezet worden als plaats van ontmoeting. De fiets maakt het namelijk mogelijk om op plekken te staan en hierbij koffie en thee te schenken, waarbij er makkelijk ruimte ontstaat voor een gesprek.

 

Meer weten? Klik dan op bovenstaand logo!

Sponsor worden?

Door sponsor te worden helpt u deze Hofvijver Regatta een stap verder! Klik op lees meer voor onze sponsorbrochure en het contactformulier.

Lees meer

Partners