In deze gekke Corona periode zonder wedstrijden of sparsessies is er een lichtpuntje voor alle competitieroeiers: het Heineken Openingstoernooi gaat online door! Het Heineken Openings Toernooi (HOT) is traditiegetrouw het eerste officiële toernooi voor de eerstejaars competitieroeiers, georganiseerd door de studenten roeivereniging Vidar in Tilburg. Heel comporoeiend Nederland verblijft voor dit toernooi een weekend in vakantiepark Beekse Bergen. Met gestolen voordeuren, een enorme paal ingesmeerd met Vaseline en hele goeie feesten is de HOT elk jaar een unieke ervaring. Dit jaar zal de HOT online plaatsvinden met een sparsessie op eigen water en een online activiteit georganiseerd door Vidar.

Op 20 of 21 maart varen alle deelnemende eerste- en ouderejaars competitieploegen in Nederland zo hard mogelijk een afstand van 500 meter op hun eigen water. De behaalde tijden worden doorgestuurd naar de organisatie van de HOT. Zij zullen vervolgens bekend maken hoe de Pelargos ploegen het hebben gedaan ten opzichte van andere competitie ploegen in Nederland.

Voor deze online versie van de HOT wordt geen inschrijfgeld gevraagd! Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar competitie@pelargos.nl met je ploegnaam, het boottype waarin je de 500 meter zou willen roeien en de roeiers uit jouw ploeg die deze wedstrijd zullen starten. In principe zorgt de CompoCie dat alles voor de HOT geregeld is. Jullie krijgen een week van te voren meer informatie over de tijden waarop jullie starten. De boten zijn dan voor jullie gereserveerd en de afstand (500 meter) is van tevoren uitgemeten. We zorgen dat jullie een tegenstander hebben (een andere Pelargos ploeg) en er staan langs de kant mensen met een stopwatch en megafoon. Jullie hoeven dus zelf alleen maar heel hard te roeien! Wil je wel meedoen aan de HOT, maar liever niet op het centrale spar-moment tegen een andere ploeg van Pelargos? Laat dat dan even weten in je aanmeldingsmail.

De HOT is de HOT niet als je niet brak de boot in stapt, maar ook hier heeft de organisatie gelukkig goed over nagedacht. Om het brakke zaterdagochtend HOT-gevoel zo goed mogelijk na te bootsen, wordt er op vrijdag 19 maart om 19:00 uur een Club van 100 (Centurion) georganiseerd via Zoom! Tijdens dit online evenement gaat er iedere minuut een zoemer af, waarna je een shotje/slokje bier neemt. Om de minuut verandert de muziek van meezingers tot stuko hitjes. Na 100 minuten is deze gegarandeerd gouden avond afgelopen, waarop je de volgende dag alsnog brak de boot in kan stappen. 

Wat er allemaal gaat gebeuren is bij de HOT altijd onzeker, maar dat het een top weekend gaat worden staat wel al vast! Meld je dus gauw aan en beleef de eerste compo ervaring van dit seizoen.

Aanmelden voor de online HOT kan tot en met 11 maart 2021 door te mailen naar competitie@pelargos.nl.