Veel van jullie zijn weer uit een winterslaap gekomen en dit is goed te merken in de drukte op de ergometers. Dat is natuurlijk heel goed om te zien! Nou zou het natuurlijk jammer zijn als je met je ploeg klaar staat om te gaan ergometeren, maar alle ergometer bezet zijn.  Daarom nog even een herinnering hoe je met de ergometers omgaat.

In het weekend voorafgaand aan de trainingsweek zijn alle ergometers waar wedstrijdroeiers en clubroeiers op zullen trainen afgeschreven. De andere ergometer kan je dus voor je eigen ploeg afschrijven. Ook als je last-minute bedenkt om te gaan ergometeren dien je deze af te schrijven via het botenboek. Lukt dit niet: stuur dan een mailtje naar materiaal@pelargos.nl

Wanneer je klaar bent met ergometeren, maak je deze altijd schoon. Gebruik hiervoor de gele doekjes die in de kasten liggen en de spuitbussen die er bij staat. Maak hiermee de handvatten, je bankje en de rail waarover het bankje gaat schoon.

Tenslotte nog een klein dingetje voor je eigen veiligheid en gezondheid. Vergeet niet dat het ook bij ons in de loods behoorlijk koud kan worden. Dus zorg altijd voor een warme droge trui voor na de training!

Veel succes allemaal met trainen.