Beste Pelargiaan,

De werkgroep huisvesting ook wel de huisvestingscommissie genoemd zet zich in voor het realiseren van een eigen verenigingsgebouw dat voorziet in: kleedkamers, douche, wc, sportruimte, vergadermogelijkheid, keuken, bar, gemeenschappelijke ruimte en opslag van verenigingseigendommen. We proberen hierbij ook rekening te houden met toekomstige groei als vereniging, door dit te faciliteren en aan te jagen. Afgelopen ALV is er een uitbreide update geweest. Wij willen er voor zorgen dat de hele vereniging op de hoogte is van de plannen en ook achter de plannen staat, vandaar dit bericht.

Er wordt nagedacht over veel verschillende aspecten: financiën, ruimtegebruik, bouwmogelijkheden, omgevingsverkenningen, toekomstplannen, berekeningen, ambitiedocumenten, tekeningen, etc.
In gesprekken met De Haagse Hogeschool hebben we ook de huidige behoefte van de vereniging meegenomen, wat al geresulteerd heeft in een wateraansluiting bij de loods. Ook zijn er eerste gesprekken met brouwers geweest, om een relatie op te kunnen gaan bouwen. En zijn intentieverklaringen ondertekend met NSDH, facilitas en BT contractie om bij de gemeente aanspraak te kunnen maken op subsidie. Hierin kunnen (studenten)organisaties aangeven dat ze de ideeën ondersteunen en in de toekomst gebruik willen maken van ons gebouw op de lege momenten. Meer partnerschappen zullen hopelijk snel volgen.

De vooralsnog enige locatie die als reële kans beschikbaar is, is het kantoorgebouw van DUWO aan het stamkartplein. DUWO wil verhuizen naar een kleinere nieuw te bouwen locatie 100 meter verderop. Op deze plek kunnen we alles realiseren wat we willen, en is gezien de afstand tot de loods de ideale uitvalsbasis. Aangezien DUWO niet de wettelijke eigenaar is, zal dit pand gehuurd moeten worden.

De verbouwingskosten kunnen we waarschijnlijk rond krijgen door een combinatie van geld van de stichting, subsidie en andere vormen van inkomsten. Maar wat veel minder zeker is, is of de jaarlijkse lasten wel betaald kunnen worden. Bij onze financiële plannen gaan we uit van 200 leden bij aanvang van het gebouw in 2020. Gezien de huidige ontwikkelingen beginnen wij ons zorgen te maken over de haalbaarheid van deze plannen. Zelfs al hebben we het eerste jaar 200 leden dan nog zullen er in de aanloop fase (de eerste 3 jaar) verliezen ontstaan. Uiteindelijk hebben wij 250 leden nodig om een eigen sociëteit te kunnen dragen.

De opdracht aan de vereniging is dan ook om de komende periode inzet en commitment aan het project te tonen door de vereniging te laten bloeien en vooral groeien. Een actieve vereniging is vele male aantrekkelijker voor externe partijen. Bedenk voor jezelf wat jij hier aan bij kan dragen. Bijvoorbeeld door nieuwe leden een warm welkom te bieden, met jaarlagen gezamenlijke activiteiten te ondernemen, te stralen bij de intro, etc.

Op naar 2020! Op naar dat eigen gebouw! Ga ervoor!

 

Met slagvaardige groet,

De werkgroep huisvesting der H.S.R.V Pelargos