Waarde leden,

Pelargos heeft afgelopen jaar geïnvesteerd in een prachtige nieuwe boot. Deze nieuwe 4+ hebben we afgelopen donderdag voor de eerste keer te water gelaten na de botendoop.

De Fourmidabel is gedoopt door Gerard Bakker. Gerard is natuurlijk één van de drie oprichters en ons zeer gewaardeerd erelid. Daarnaast is hij sinds kort ook de penningmeester van Stichting Roeicentrum Binckhorst. Gerard Bakker had een mooie speech voorbereid waar veel verenigingsaspecten in naar voren kwamen. Wellicht als belangrijkste toch wel de groei die Pelargos heeft doorgemaakt en de groei de Pelargos nog zal meemaken. We nemen zijn woorden graag mee!

Dan nu, iets over de boot. Deze Wintech medalist 4+ is NIEUW, en hebben we zelf nog in bubbeltjesplastic van de bowa van Wintech mogen plukken. Hij is echt nog vers dus. B20 heeft hem aangeschaft volgens het vlotenplan, en Eva den Boer heeft hem gepersonaliseerd (gepelargost?) met mooie diep oranje strepen aan de zijkant en op de taft. We hebben er even op moeten wachten, maar hij moest dan ook nog helemaal worden overgescheept vanuit China. Hij zal worden gebruikt als wedstrijdboot voor een EJZ-ploeg. Hij is ook echt voor de zware heren gemaakt: de 4+ heeft een gewichtsklasse van 90-105 kg.

En dan… de naam. De nieuwe boot heet FOURMIDABEL. Hopelijk doet hij zijn naam eer aan, en mag hij snel het water opgaan om wellicht wel een blik te trekken!