Het is alweer tijd voor de laatste wedstrijd die onze middengroep dit jaar in de boot start! Dit weekend reizen we af naar Eindhoven voor de Beatrix Winter Races, een wedstrijd van 6 km over het Eindhovens Kanaal. Alleen de D2x met Lola en Laura start deze wedstrijd op het water van Thêta. 

Veel middengroepers starten deze zondag 27 november de Hel van het Noorden in Groningen, een wedstrijd van dezelfde afstand voor skiffjes en twee zonder. De Beatrix Winter Races zijn dus erg vegelijkbaar met elkaar, met als enige verschil de uitgeschreven nummers. Daarom is dit een goede toetsing voor de meiden om te zien hoe deze afstand ze af gaat. 

Doordat veel studentenverenigingen in Groningen zijn, is Pelargos een van de drie studentenverenigingen die deze burgerwedstrijd start. Samen met een bootje van Proteus en een paar boten van Thêta zijn wij deel van de weinig studenten deze dag. 

Een makkelijke wedstrijd zal het niet worden, alleen al kijkend naar de afstand en het herfstweer typisch voor najaarswedstrijden is het niet zo gedaan. Daarnaast is het niet de makkelijkste baan met 4 bruggen en twee scherpe bochten. Ook is het niet het breedste kanaal, een 8+ kan er maar net keren waardoor inhalen precisie vereist. Gelukkig hebben Lola en Laura genoeg ervaring op ons eigen water om een goede wedstrijd te varen. 

Ik ben heel benieuwd naar de mooie prestatie die de meiden gaan neerzetten op deze laatste najaarswedstrijd (volg de uitslagen hier) en kijk nu al uit naar de NKIR en het aankomende seizoen!