Op maandagavond 23 januari vond het Haags Sportgala plaats in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Hier zet Den Haag haar sporters in het zonnetje en in het bijzonder de Haagse Kampioenen en de topsporters.

De Haagse Studenten Roeivereniging Pelargos is natuurlijk de prachtigste sportvereniging van Den Haag en daarom was het bestuur uitgenodigd om deze sportieve avond bij te wonen.

Er zijn deze avond vijf sportprijzen van het jaar uitgereikt in de categorieën sportman van het jaar, sportvrouw van het jaar, sportcoach van het jaar, sporttalent van het jaar en sportploeg van het jaar. Voetballer Eljero Elia heeft de prijs van sportman van het jaar gewonnen, zeilster Marit Bouwmeester sportvrouw van het jaar, beachvolleybalcoach Gijs Ronnes sportcoach van het jaar, zwemster Eva Geilenkirchen sporttalent van het jaar en beachvolleybal duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen Sportploeg van het jaar.

Na de uitreikingen van de awards zong oud-Di-rect leadzanger en gitarist zeer toepasselijk het volkslied van Den Haag, Oh Oh Den Haag van Harry Jekkers, die menig Pelargiaan zeker wel eens in de Momfer voorbij heeft horen komen. Het bestuur heeft dit lied dan ook uit volle borst meegezongen, al dan niet door een paar woorden in het refrein weg te laten om het netjes te houden.

Het officiële gedeelte van de avond werd hiermee afgesloten, waarna de borrel en het gala van start gingen en het bestuur Olympisch roeister José van Veen ontmoette in een van de foyers van het Circustheater. Zij hebben een tijd met elkaar gekletst tot het tijd was om de dansvloer te betreden en de avond swingend af te sluiten.

Het was een bijzondere avond om bij te mogen wonen en het is goed om te zien dat de gemeente Den Haag veel respect heeft voor en trots is op haar sporters.

Op naar een sportief 2017 met mooie overwinningen!