Opnieuw staat de Varsity voor de deur, het startschot van het kortebaan seizoen voor de Eerstejaars Wedstrijdploegen. Het Amsterdam-Rijnkanaal zal gevuld worden met studenten, toeschouwers en dagjesmensen die zullen genieten van de Varsity-ambiance. Hier zullen de beste roeiers van de verenigingen strijden om de overwinning in de Oude Vier en de Dames Vier, de hoofdnummers van deze wedstrijd. Het belooft een waar genot te worden, met brassende studenten, zinkende Overnaedsche boten en natuurlijk de intense wedstrijd die de adrenaline doet stijgen. 

De wedstrijd zal verroeid worden op het Amsterdam-Rijnkanaal, een breed kanaal dat beter bekend staat als de klotsbak. Dit brengt dan ook zijn eigen uitdagingen met zich mee in de vorm onstuimig water. Maar zoals altijd zullen onze roeiers, gewend aan de golven van de binnenvaarders op de Vliet, zich hierdoorheen slaan. 

Wij zullen dan ook met verschillende boten aan de start verschijnen, waaronder het Overnaedsche Vier-veld. Bob en de matcie zijn afgelopen weken druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat deze boot – zo goed als – waterdicht is om de wedstrijd te kunnen uitroeien. B.V. de Gladde Paal en Bootylicious zijn de gelukkige ploegen die deze taak mogen volbrengen, een heuse eer die zij verdiend hebben door hun prestaties bij de Sparsity.  

Maar niet alleen onervaren roeiers nemen deel aan de Varsity; het is immers een wedstrijd-wedstrijd, waar de Overnaedsche ploegen slechts op bezoek zijn bij de wedstro’s. Onze eerstejaars wedstrijdroeiers en DG2x zullen dan ook hun krachten meten op het water. Zou de EJZ een plekje omhoogklimmen in het klassement? Weet Laura ook in het Dames-veld alle tegenstanders eruit te roeien? En de EJD is na het langebaan seizoen weer met de volledige ploeg klaar om dit veld te trotseren, zou dit de formule tot succes betekenen?  

Naast de strijd op het water, is ook de sfeer aan de kant van het kanaal niet te missen. Er zal gebrast worden, graspolletjes zullen in het rond vliegen en toeschouwers zullen zich vermaken met een hapje en drankje in de hand.  

Dus kom op tijd, moedig de ploegen aan en laat je meevoeren door de unieke sfeer van de Varsity. Het belooft een dag te worden om nooit te vergeten, vol met spanning, sportiviteit en succes voor Pelargos. 

 

Pelargos wint de Varsity!