Waarde leden, 

Het is bijna zover – de Tromp Boat Races in Hilversum staan voor de deur, een hardnekkige 5200m waarvoor het enthousiasme bij iedereen door het lichaam giert. Waarom, vraag je? Nou, omdat dit de eerste wedstrijd zal zijn waar onze middengroep trajecters aan mee zullen doen. Dat betekent een wedstrijd vol met nieuwe opstellingen, nummers, boten en combinaties. Dit allemaal zorgt voor veel spanning maar ook veel enthousiasme voor aankomend weekend van 21 en 22 (‘Vo) oktober. 

Daniël, die het spit voor dit weekend zal afbijten in een skiff, bracht de wedstrijd perfect onder woorden: “De Tromp zie ik als een mooi moment om onze vooruitgang van de afgelopen 2,5 maanden te meten.” Ja, dit is hét moment om te zien hoe de trainingen hun vruchten hebben afgeworpen.   

Lynn, die dit weekend samen met Lise in de dubbel zal starten, voegt daar nog wat aan toe: “De boot loopt tijdens trainingen heel lekker dus ik heb heel erg veel zin in de Tromp.” Dat is een goed teken! Ze zijn dan wel een beetje zenuwachtig, maar het zijn de ‘goede zenuwen’. Het soort zenuwen dat je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren, om het beste uit jezelf en elkaar te kunnen halen.

Daarnaast hebben we nog onze Carlijn! Ze zal de Tromp Boat Races sturen in een D4+ met Laga. Voor haar is het Hilversums kanaal nog onbekend terrein, en het zal dan ook een leuke uitdaging worden om ook op deze baan ervaringen op te doen.  

Maar dat is uiteraard nog niet alles! Lola en Thijs zullen de wedstrijd trotseren in de skiffs. Lola heeft al wat eerdere ervaring opgedaan in dit nummer tijdens de NSRF-slot van vorig jaar, een voorproefje heeft zij dus al gehad. Maar voor Thijs is dit een echte primeur, echter heeft hij de afgelopen tijd veel in de skiff getraind en heeft hij immense sprongen gemaakt naar de wedstrijd toe.  

Dan gaan we door naar de andere dynamische duo’s van het middengroep traject. Senne & Laura bundelen hun krachten in een lichte dubbel twee, terwijl Jurgen & Melle samen de uitdaging aangaan in de twee-zonder. Voor beide een combinatie waar zij nog niet eerder wedstrijden mee hebben gestart, maar geheel onbekend terrein is het ook niet meer door de goede voorbereiding.  

Ondanks de wispelturige weersvoorspellingen en de spanning die bij zo’n eerste wedstrijd hoort, kunnen we amper wachten om te zien wat dit weekend voor Pelargos in petto heeft. Maak jezelf vooral klaar om langs het kanaal of achter je telefoon deze ploegen aan te moedigen, want het is een onmisbare wedstrijd voor iedereen die van roeien houdt. Wij zijn er in ieder geval klaar voor, en de roeiers en stuurtjes zullen snel bewijzen waarom! 

Volg de ploegen hier via Hoe Snel Was Ik?