Dit weekend is de Bosbaan Voorjaarsregatta, een relatief kleine en nieuwe wedstrijd onder de wedstrijd wedstrijden. Vorig jaar was de wedstrijd nog deel van het eerstejaars 4+ klassement, met alleen de EJD’22 die ‘m startte. Dit jaar is het niet meer deel van het EJK, maar wel weer van het Development Klassement. Het is dan ook de eerste klassementswedstrijd voor de MGD2x. 

Dat betekent dat we Lola en Laura na een lange tijd weer kunnen zien shinen in de dubbeltwee! Dit keer in een klassement wat erg varieert in ervaring. Een deel is net als onze dames tweedejaars wedstrijdroeier, wat dat betreft goede tegenstanders om te hebben. De andere helft van het klassement heeft wat meer ervaring en neigt naar ouderejaars wedstrijdroeier. Zo starten ze op de zondag naast een roeier die de Dames Vier op de Varsity heeft gewonnen dit jaar. 

Het is een vrij vol veld, daarom wordt er alleen een A en B-finale gevaren op zowel de zaterdag als de zondag. Als de dames het dus goed doen in de voorwedstrijden, dan starten ze de finale die dag. 

Al met al dus een vrij divers klassement waar ze dit jaar in starten, maar wel een veld waarin ze goed kunnen meekomen en wat veel spannende races zal creëeren. 

Ook de EJZ is op deze wedstrijd te vinden voor een extra 2k-wedstrijd. Na het langebaanseizoen en de Varsity hadden ze de smaak te pakken en ze konden deze wedstrijd op de Bosbaan niet laten liggen. 

In eerste instantie zouden ze in het HB4+ veld starten, maar door een tekort aan inschrijvingen is dit veld samengevoegd met het HG4+ veld. Dat betekent dat ook de mannen in een divers veld starten qua ervaring. Door het lage aantal inschrijvingen, is er ook geen voorwedstrijd voor de mannen, maar roeien ze alleen de A-finale. 

Kortom, het wordt een mooie wedstrijd op de Bosbaan (in het zonnetje) waarbij beide ploegen laten zien wat ze in huis hebben en waar ze voor trainen. 

Kom vooral langs om ze aan te moedigen! Of volg de uitslagen op Time-Team. 

Veld Ploeg Race Tijd Baan 
Zaterdag 
DDev2x MGD’23 Voorwedstrijd 11:35 3 
DDev2x MGD’23 Finale v.a. 15:45 tbd 
Zondag 
DB2x MGD’23 Voorwedstrijd 11:50 4 
HG4+ EJZ’23 A-finale 15:55 2 
DB2x MGD’23 Finale v.a. 16:00 tbd