Lieve leden,  

Dan nu toch echt de laatste nabeschouwing van de Najaarsbokaal. Nog één keer mochten we schitteren op het water met de najaarsbokaalploegen. Deze wedstrijd vond plaats in Wageningen, bij Argo. De Argo Najaars Slotwedstrijden staan eigenlijk bekend om twee dingen: de keerboei in de 1000 meter wedstrijd, en het slechte weer. Kennelijk zijn alle edities (en dit is de 15e editie!) tot nu toe in het water gevallen, dus is het een AZG’tje geworden (Altijd Zo Geweest). Het was een fantastisch en feestelijk weekend: want Prowst heeft de Najaarsbokaal GEWONNEN! Wát een prestatie.  

De wedstrijd was voor alle ervaren ploegen een tweekamp: in de eerste de 1000 meter mét keerboei, en in de tweede ronde de 500 meter sprint. Pelargos was op beide dagen gepresenteerd. De Zondagroeiers, ditmaal Quinten, Timothey, Teun, Bram en st: Tamara. De Zondagroeiers werden tweemaal een keurige 10e van de 16 boten in hun poule van Herv4+. Prowst (DonervC4+) was zo enthousiast dat ze twee bootjes konden vullen. Pheebe, Michelle, Fleur en Florine startten onder de naam van Prowst, en ze hadden mij gevraagd te sturen. Wat een eer, dames, om jullie laatste wedstrijd te mogen sturen! Genoten! De rest van Prowst, Ilse, Robin, Nienke, Emma en zowel coach als st: Niek startten onder de naam Borrelbootje. Heel leuk om met twee ploegen van Pelargos tegelijkertijd op het water te liggen. Prowst ging er zowel in de eerste als de tweede ronde van de wedstrijd met de winst ervandoor, dus TAART!!! Dat mag op de grote hoop van taarten die ze al hebben binnengesleept. 

Zondag hadden we een rustiger dagje. De enige ploeg van Pelargos was Overstuur. De dames hebben mooie tijden neergezet – niet alleen omdat ze twee keer heel goed derde zijn geworden, maar vooral omdat ze tot laat in de avond nog de voetjes van de vloer hadden bij het feest van Argo. En waar het op zaterdag nog wel medium aangenaam was op het water – het regende niet, het waaide een beetje en een waterig zonnetje kwam nog af en toe door – was het op zondag echt guur. Koude, striemende regen, het waaide hard (standje vaarverbod) en de golven op het kanaal van Wateringen waren genadeloos. Een echte strijd op het water.  

 Maria, Christa, Emma, Tamara en st: Kim hebben het fantastisch gedaan – zag er strak uit. Naast Overstuur als najaarsbokaalploeg, ben ik zelf ook nog gestart! In een functiebootje met 3 andere dames composarissen, en ook nog een composaris als stuur, ben ik ook nog even het water op gegaan. Samen met de composaris van Saurus, Proteus-Eretes, Skoll en Phocas ging ik de uitdaging aan.  Overstuur heeft ons er dik uitgetrapt (net als het grootste deel van de rest van het veld) – blijkt maar weer dat wij ons maar niet moeten wagen aan wedstrijden roeien.  

Tijden Argo Najaars Slotwedstrijden  

Veld  Ploeg 1e ronde  2e ronde  
Herv4+ poule 2 Zondagroeiers  05:16,5 [10e] 02:02,0 [10e] 
Derv4+ poule 2  Overstuur 05:39,0 [3e] 02:08,3 [3e] 
DervC4+ poule 1  Prowst  05:35,1 [1e] 02:13,0 [1e] 
DervC4+ poule 1 Borrelbootje  06:52,8 [3e] 02:39,5 [3e] 
Derv4+ poule 1  Composarissen  06:04,6 [11e] 02:20,3 [8e] 

 

Eindstanden Najaarsbokaal zijn nog niet bekend voor alle ploegen. Dit nieuwsbericht wordt geupdate wanneer die bekend zijn. 

Veld  Ploeg  Stand  
Herv4+ Zondagroeiers  
Derv4+ Overstuur  
DervC4+ Prowst 1e!!!!!