Jullie hebben ze misschien al zien liggen in de loods, twee prachtige nieuwe boten! En misschien was het je ook al opgevallen dat er een hele lading nieuwe palen in het palenrek hangt met onbekende bladen? Dit zijn de bladen van de Roeivereniging Hemus uit Amersfoort, de vereniging waar onze Vera Slagter als jeugdroeister is begonnen. Haar vader, Peter Slagter, is materiaalcommissaris bij Hemus en dankzij Vera kregen wij te horen dat hij voor een scherpe prijs een aantal boten wou verkopen.

Dit was natuurlijk een erg aanlokkelijk aanbod, en na wat telefonisch contact met Peter zijn Max en Sven op 29 december gaan kijken in Amersfoort. Hemus heeft een prachtig en groot nieuwbouwcomplex aan de river de Eem. Het is voorzien van een zeer grote botenloods, maar toch hebben ze het luxeprobleem dat deze vol ligt. Na een gezellig gesprek kwam Peter opeens met geweldig nieuws: de boten waar we voor kwamen wil hij aan Pelargos schenken. Vol enthousiasme zijn we naar de loods gelopen en daar kwamen we erachter dat het om twee prachtige en goed onderhouden boten ging. Een Aylings 2x/2- combi voor roeiers van 90 kg, en een C2x- die in 1990 is gemaakt door de bootsman van Cornelis Tromp uit Hilversum. Maar dat is nog niet alles, Peter had ook nog meer dan 25 riemen die niet meer gebruikt werden bij Hemus, en deze heeft hij óók nog aan ons geschonken! Dit zijn voornamelijk scull riemen, en 2 boordriemen die bij de nieuwe 2- horen.

Geschonken boten worden bij Pelargos niet hernoemd, maar we willen deze twee boten toch graag dopen. De 2x/2- heet ‘Teut’ en de C2x- ‘Raboes’. Dit zijn natuurlijk niet echt Pelargiaanse namen en daarom hebben we met Peter afgesproken dat we 15 euro als symbolisch bedrag overmaken, en op deze manier formeel gezien de boten alsnog ‘gekocht’ hebben en kunnen hernoemen.

De botendoop zal plaatsvinden na de Sparsity op woensdag 22 maart. Hier zal ter zijner tijd meer informatie over bekend worden gemaakt.

Via deze weg willen we graag R.V. Hemus en in het bijzonder Peter Slagter enorm bedanken voor deze bijzonder gulle gift.

Privacy Preference Center