Op 9 april is het zover: de meest historische wedstrijd van Nederland zal weer plaatsvinden op het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze wedstrijd wordt al sinds 1878 gevaren toen de Nederlanders net zo’n Boatrace wilden hebben als de roeiers van Oxford en Cambridge. Dit jaar is ook nog eens een heel bijzondere editie, omdat voor het eerst het vrouwelijke hoofdnummer de ‘Dames Vier’ verroeid zal worden naast het jaarlijks terugkerende mannelijke hoofdnummer de ‘Oude Vier’. Het gaat hier natuurlijk om geen andere wedstrijd dan de “Varsity”.

De EJD’17 zal deelnemen aan deze wedstrijd en zal de wedstrijd varen over een afstand van 2 kilometer. Daarnaast zullen de ploegen Op Slag Verliefd en Acta Non Verba de wedstrijd starten in het Overnaedsche 4+ veld, ook over een afstand van 2 kilometer.

Wij nodigen een ieder uit de wedstrijd te komen aanschouwen en onze ploegen te komen aanmoedigen aan het Amsterdam-Rijnkanaal, omdat je dit stukje historie niet mag missen in je roei-jaar. Hiervoor moet een ticket gekocht worden die je via de volgende link kunt verkrijgen: https://knsrb.nl/varsity/shop/ticket-varsity-134-2/. Een ticket kost €9,00.

Hopelijk zien wij jullie allemaal op 9 april en houd de starttijden van de ploegen in de gaten via Time Team: https://time-team.nl/informatie